Thuisonderwijs

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 20:15

2020 is een bijzonder jaar, als we over een aantal jaar terug denken aan dit jaar is vermoedelijk het eerste woord dat bij ons op komt “Corona”
Corona beperkt ons, Corona belemmert ons en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Maar als jij of je kind over een paar jaar aan Corona denkt kun je dan ook een fijne herinnering ophalen?

 

In deze gekke tijd merk ik dat het voor mijn kinderen af en toe best moeilijk is.
Ze missen de school, vriendjes en vriendinnetjes en ondertussen moeten ze thuis school werk gaan doen.
Onze oudste pakt schoolwerk thuis prima op, af en toe zijn er wat problemen met zijn focus maar daar gebruikt hij dan graag zijn roller voor. In deze roller zit een combinatie van Citroen en pepermunt. Dit houdt hem helder en gefocust.

Voor onze jongste is het thuisonderwijs echt heel erg lastig.
Door zijn autisme ziet hij dingen nog al eens zwart wit, en ja dan is school op school en niet thuis. Dit betekent regelmatig boze buien, onbegrip en overprikkeling.
Voor hem gebruiken we vooral Peace & Calming, Stress away en sinaasappel, geuren die helpen ontspannen en geuren waar je blij van wordt.

 

Als moeder ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik kan werken van uit huis en dat ik eigen baas ben over mijn agenda.
Dat betekend dat ik er kan zijn als ik nodig ben, en ik ben me er enorm van bewust dat niet iedere ouder deze luxe heeft.

Als je als ouder in de spagaat staat tussen je eigen werk en de behoefte van je kinderen zorgt dit absoluut voor de nodige stress.

Toch denk ik dat het belangrijk is voor ons zelf en voor onze kinderen dat we ook mooie herinneringen maken in deze moeilijke tijd.
Dus ook voor jou als ouder is een stukje zelf-care erg belangrijk.
Neem af en toe even je momentje om op te laden. Oliën als Stress away, Lavendel en Frankinsence kunnen je hier echt bij ondersteunen. Lekker in de diffuser of even rollen achter je oren en op je polsen kunnen echt helpen om even de spanning en de druk van de dag los te laten.
Maar ook,  laat alles wat moet af en toe even los ga lekker met elkaar wandelen, speel een spelletje of maak een extra knutselwerkje.
Dit zijn over het algemeen de dingen die kinderen zich later willen herinneren van de thuis tijd tijdens corona.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.