Essentiële oliën opbergen & bewaren

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 11:58

Heb jij je essentiële oliën / etherische olie  ook overal in huis staan?
In de badkamer, de slaapkamer, woonkamer en in de keuken? Vaak hoor en zie ik dat mensen overal flesjes hebben staan. En echt ik snap dat, bij mij in huis is dat niet anders.
Dit komt gewoon doordat je simpelweg overal essentiële oliën kunt gebruiken.

 

Maar Regelmatig krijg ik de vraag  “ Waar moet ik rekening mee houden als ik oliën lang wil bewaren?”  Tijd om hier eens aandacht aan te besteden, ik deel in deze blog met jullie een aantal belangrijke weetjes zodat jij ook zo lang mogelijk kan genieten van je essentiële oliën.

 

Het is belangrijk dat er geen water of lucht bij je essentiële oliën kan komen. Wanneer dit namelijk gebeurt kan er oxidatie optreden. Hierdoor kan de  samenstelling de geur en de eigenschap van je essentiële oliën veranderen. Dus het is belangrijk om altijd de dop goed aan te draaien!
In de meeste flesjes vind je een plastic afsluiter,  deze zorgt ervoor dat je je druppels goed gedoseerd uit het flesje kan halen maar wist je dat deze er ook voor zorg dat er geen lucht en water in je flesje kan komen?  Belangrijk dus om deze afsluiter altijd in je flesje te laten zitten.

Plaats essentiële oliën nooit in de buurt van warmte of in direct zonlicht, de warmte en/of het zonlicht kan de chemische samenstelling van je olie veranderen. Hierdoor kan het zijn kracht verliezen en zal de kwaliteit van je olie achteruit gaan.

 

Betekend dit dan dat je al je oliën alleen maar kan bewaren in een kast of in een la?
Nee zeker niet!  Natuurlijk mag je ze tentoonstellen huis,  het zijn vaak producten waar je blij mee bent, die je gelukkig maken. Waarover je wil vertellen en die je met je gasten wil delen. Dus geef ze een mooie plek in de ruimte, ze mogen gezien worden.

Zorg er gewoon voor dat je essentiële oliën niet in direct zonlicht staan of bij een hout/gas kachel omdat ze dan te warm zullen worden.

 

 

Wil je graag essentiële oliën decoreren in huis zorg dan wel dat je dit enkel met de bruine flesjes doet. Bruine flesjes zorgen ervoor dat er minder licht kan binnendringen waardoor de kwaliteit van de oliën beter zal blijven.  Heb je glazen doorzichtige rollers zorg er dan altijd voordat je deze opbergt in een etui of in een la zodat er geen direct dichtbij kan komen.

 

Ben je nu op zoek naar mooie opbergers voor je essentiële / etherische oliën? Neem dan eens een kijkje in onze webshop.

 

Wist je dat er ook mensen zijn die een essentiële olie bewaren in de koelkast?

Het gaat niet zozeer om de lage temperatuur want zo koud hoeft de olie eigenlijk helemaal niet bewaard te worden. Maar het is vanwege het klimaat in de koelkast Deze heeft namelijk 24/7 altijd dezelfde temperatuur. Wil jij je oliën gaan bewaren in de koelkast?  Zorg er dan wel voor dat je ze in ieder geval 10 uur voordat je ze gaat gebruiken uit de koelkast pakt omdat het gebruik van essentiele oliën  op kamertemperatuur altijd het beste is!

 

Nog een laatste tip, omdat essentiële oliën zo krachtig zijn is het niet aan te raden ze in plastic te bewaren. De oliën kunnen plastic oplossen, neem dus bij voorkeur altijd glas.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.